Kortfilmskursen

Kortfilmen är en av de mest framgångsrika plantskolorna för filmskapare. Lukas Moodysson, Josef Fares, Ridley Scott, Steven Spielberg och Christopher Nolan är bara några kända regissörer som börjat i det korta formatet. Det är också en ypperlig skola att lära sig filmberättandets konst från grunden i.

ballpoint-pen-classic-coffee-261510

I Kortfilmskursen får du lära dig hur du skriver för kortfilm, från idé till färdigt manus. I sex kursbrev får du lära dig allt om kortfilmens dynamik, struktur och egna berättarsätt. Du får också lära dig hur du hittar din egen stil och ett unikt perspektiv. Kortfilmskursen består av sex kursbrev:

1. Kortfilmen och idén

Fördelarna med kortfilmsformatet och hur kortfilmen skiljer sig från långfilmen i sitt språk. Så hittar du och utvecklar en bra kortfilmsidé

2. Kortfilmens struktur

En kortfilm är inte en långfilm i miniformat. Den är ofta betydligt mer experimentell i sin form. Men även en kortfilm behöver en stomme eller struktur. Här är de viktigaste elementen.

3. Kortfilmens karaktärer

Lär dig hur en kortfilmskaraktär fungerar och hur du skapar mer komplexa karaktärsporträtt.

4. Berättargrepp i kortfilm

Kortfilmen har sina egna berättargrepp, men har också lånat en del från långfilmen. Så berättar din kortfilm så effektivt som möjligt.

5. Visuellt berättande, stil och perspektiv i kortfilm

Lär dig hur du berättar i bilder, hur du hittar en stilblandning och ett perspektiv som gör din film unik.

6. Dialog i kortfilm

Så ger du dina kortfilmskaraktärer en egen röst.

Varje kursbrev är ca 10-11 sidor långt. Med kursbreven följer studier av filmer eller riktiga kortfilmsmanus, skrivövningar samt skrivuppgifter under ledning av kursledaren där du applicerar de moment som du har lärt dig i kursbreven i ditt eget kortfilsmanus som du utvecklar under kursens gång.

Här kan du provläsa de första sidan i ett av kursbreven:

a1e377c8-de1a-4d69-9721-a8eb4818b3ea