Grundkursen

2DEC550C-1902-4D1B-9969-157D4E5CB732

Från idé till synopsis

Grundkursen består av sex kursbrev och riktar sig till både dig som är nybörjare och till dig som provat att skriva men vill fördjupa dig i verktygen inom filmberättande. Kursbreven är:

1. Så hittar du idén som blir en succé.

Var hittar du idén till nästa stora succé? Och hur testar du om den håller måttet? Vi avslöjar de element som kännetecknar en bra idé och lär dig förädla den.

2. Så strukturerar du idén till en stark historia


Du har en idé. Du ser början. Men ser du mitten och slutet? Så ser du till att din historia håller från början. Här lär du dig den klassiska dramaturgins beståndsdelar, men också hur du ger idén en organisk struktur, där alla element hänger ihop.

3. Så skapar du levande karaktärer


För att publiken ska kunna identifiera sig med dina karaktärer krävs att de inte bara är trovärdiga utan också att de har en själ och ett hjärta. Men hur skapar du det? Vi avslöjar också vad som gör oss mer emotionellt involverade i en viss karaktär mer än andra.

B0AD73B2-1FA3-467D-AA32-A0D3BB2AFA78

4.  Så ger din historia tyngd


Alla historier har något de vill säga. Vad handlar ditt manus om egentligen? Först när du vet det, får din historia resonans. Vi tar också upp ett av manusförfattarens viktigaste redskap: research.

5. Så skapar du drama, spänning och dynamik

Två personer som sitter och håller med varandra gör ingen film. Motorn i allt drama är konflikt. Vi analyserar  dynamiken som ökar nerven i din historia. Men också hur du skapar drama och spänning som berör på ett emotionellt plan.


6. Så gör du din historia universell

Nyckeln till en stor succé, en film som blir ett fenomen, är att nå ut till alla. Men hur lyckas man med det? Hemligheten är ofta det som kallas arketypiskt berättande. Historier, teman och typer som återberättats sedan urminnes tider. Vi berättar du du använder arketyper i ditt berättande.

Varje kursbrev är ca 10-13 sidor långt. Med kursbreven följer studier av filmer eller riktiga långfilmsmanus, skrivövningar samt skrivuppgifter under ledning av kursledaren där du applicerar de moment som du har lärt dig i kursbreven i din egen synopsis som du utvecklar under kursens gång.

Grundkursen utan handledning

Du får samtliga kursbrev och följer själv övningarna och uppgifterna i dem.

1 195,00 kr

Grundkursen med sluthandledning

Du får samtliga kursbrev och följer själv övningarna och uppgifterna i dem. Efter sista kursbrevet får du feedback på ditt eget synopsis som du utvecklat som uppgift.

1 995,00 kr